Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 18, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S09E09 | 24-02-20

Glasnost S09E09 | 24-02-20
Nienke Maat

Blackbird Rebirth, zo heet de voorstelling die Hendrik Aerts maakte naar aanleiding van een gezinsdrama in New York van 2018, waarbij de Amerikaan James Shields in zijn eigen huis zijn Nederlandse ex-vrouw Linda Olthof en hun 6-jarige zoontje Jimmy doodde, ook zijn nieuwe vrouw van het leven beroofde, voordat hij uiteindelijk de hand aan zichzelf sloeg. Hendrik kende Linda, maakte een voorstelling over deze gebeurtenis en was in de studio om erover te praten.

Afgelopen zaterdag vond in Vera de releaseparty plaats van WATERBOLK, het mini-album van zangeres Eva Waterbolk. Eva kwam langs om over het album te vertellen.

De Herinnerde Soldaat van Anjet Daanje staat op de longlist van de Libris Literatuurprijs. We belden met Anjet voor een gesprek over dit boek over de gevonden soldaat in de Eerste Wereldoorlog die niet meer weet wie hij is. 

Met hoogleraar Fries Goffe Jensma spraken we over streektalen en over de proeftuin Meertaligheid, waarvan vorige week donderdag in het provinciehuis hier in Groningen de kick-off plaatsvond.  

Ook kunnen we met trots een nieuwe columnist aan u voorstellen: Barbara van Brug is haar naam, en zij maakte speciaal voor glasnost een column. En we hebben natuurlijk muziek. Luister de uitzending hieronder terug:

foto door Nienke Maat