Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 18, 2024

Scroll to top

Top

Hendrik Aerts: “De voorstelling is een poging geworden om afscheid te nemen.”

Hendrik Aerts: “De voorstelling is een poging geworden om afscheid te nemen.”

| On 28, feb 2020

Deze week gaat zijn eerste zelfstandig gecreëerde voorstelling Blackbird – Rebirth is de eerste zelfstandig gecreëerde voorstelling van acteur en theatermaker Hendrik Aerts. Vanavond gaat de voorstelling in première in het Grand Theatre Groningen. Inspiratie voor de voorstelling vormde een tragische gebeurtenis uit zijn persoonlijke leven. In de zomer van 2018 werd actrice en goede vriendin Linda Olthof samen met haar zoontje Jimmy doodgeschoten door haar ex-man in New York. Ook zijn nieuwe vrouw werd slachtoffer voor hij zichzelf van het leven beroofde. In Blackbird – Rebirth nemen twee personages afscheid van elkaar. De een zal sterven, de ander blijft leven. Wat volgt is een achtbaan van boosheid en verdriet, een zoektocht naar troost en een nieuw begin. 

Leonie Zuidersma en Anne Jan Toonstra spraken met Aerts over het maakproces en hoe hij omging met het drama.

 

Foto: Nienke Maat