Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 18, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #57: Herman Sandman

Perestrojka #57: Herman Sandman

| On 03, mrt 2020

Herman Sandman is journalist en columnist voor het Dagblad van het Noorden. Daarvoor schreef hij jarenlang als cultureel verslaggever voor de Groninger Gezinsbode en andere lokale kranten. Sandman debuteerde met de columnbundel Trap ze in de pokkel en schreef sindsdien een omvangrijke oeuvre bij elkaar. Naast verscheidene bundels met columns verschenen er twee biografieën, een voetbalroman en een geschiedenis van het literaire leven in Groningen van 1945 tot 2005. Momenteel werkt hij aan een boek over het legendarische duo Rooie Rinus & Pé Daalemmer.

Anne Jan Toonstra en Leonie Zuidersma spraken met Sandman over het schrijven van columns, zijn muzieksmaak, eerste stappen in de journalistiek en het moment dat een filmpje met hem en een Schotse hooglander viral ging.

 

Foto: Nienke Maat