Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 19, 2024

Scroll to top

Top

Wat gebeurt er in een minibieb?

Wat gebeurt er in een minibieb?

| On 12, mrt 2020

Je ziet ze wel eens langs de weg staan: gekleurde kastjes met boeken erin. Anouk Schippers deed onder begeleiding van Adriaan Soetevent onderzoek naar deze zogeheten ‘minibiebs’, als onderdeel van haar proefschrift. Hoe populair zijn minibiebs? En wat is de rol van een eigenaar van een minibieb? 

Binnen het onderzoek worden minibiebs onder een groter geheel van de tegenwoordig weer steeds belangrijker wordende deeleconomie geplaatst. Het blijkt er namelijk een perfect voorbeeld van te zijn op micro niveau, met de bekende kenmerken: delen en wederkerigheid. Maar is een minibieb economisch gezien houdbaar? 

Luister het voledige interview met Anouk Schippers en Adriaan Soetevent over het onderzoek naar minibiebs hier terug:

Foto: Nienke Maat