Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 26, 2024

Scroll to top

Top

Stefan van der Poel: “Pen en papier waren de partner van Herman Verbeek.”

Stefan van der Poel: “Pen en papier waren de partner van Herman Verbeek.”

| On 13, mrt 2020

Herman Verbeek wilde het geloof politiseren en de politiek juist spiritueler maken. De biografie Herman Verbeek (1936-2013), priester, politicus, publicist verschijnt deze week. Historicus Stefan van der Poel leerde Verbeek kennen toen hij een boek schreef ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan van de synagoge. Verbeek zat, als priester, jarenlang in het bestuur en maakte zich hard voor het behoud van het gebouw.

Louise de Vos en Anne Jan Toonstra spraken met Van der Poel over de politieke carrière van Verbeek die begon bij de Politieke Partij Radikalen. Voor die partij en voor GroenLinks zat Verbeek in het Europees Parlement. Hierna legde hij zich toen op het schrijven en we sloten het interview dan ook af met een fragment over het kerkje van Oostum.

De presentatie in de synagoge gaat vanwege de maatregelen in verband met het coronavirus niet door.

 

 

Herman Verbeek (1936-2013), priester, politicus, publicist verschijnt bij Uitgeverij Verloren en kost €18,-.