Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 26, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S10E01 | 14-09-20

Glasnost S10E01 | 14-09-20

| On 16, sep 2020

Waar zit de magie van stop-motion in? Volgens Durk van der Meer komt het doordat het handwerk zo nadrukkelijk aanwezig is in de klei animaties. Aanstaande zaterdag opent de expositie The Art of Aardman, Shaun the Sheep and Friends is vanaf zaterdag te zien in het Forum. Liefhebber en animotor Durk van der Meer en Forum directeur vertelden Anne Jan alles over Aardman.

Glasnost is terug, maar de beperkingen die corona met zich meebrengt zijn alom aanwezig. Door die beperkingen ontstaan echter ook nieuwe initiatieven. Maarten Praamstra maakte een reportage over de stadswandeling Latijn op straat. Nieuw is ook Het Verbond. Jonge theatermakers in Groningen zoeken nu naar mogelijkheden om toch weer op te treden. Tim van der Molen lichtte de theaterwandelingen toe.

Aanstaande zaterdag strijkt het podcastfestival neer in Vrijdag aan de Sint Jansstraat. Met promovendus en podcastmaker Amanda Brouwers spraken we over de populariteit van podcasts. 

De column was deze uitzending van de hand van Jirke Poetijn.

Foto: Leonie Zuidersma