Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 17, 2024

Scroll to top

Top

Reportage: Latijn op straat

Reportage: Latijn op straat

| On 05, okt 2020

Het hangt niet altijd in het zicht, maar wie oplet kan in het stadscentrum van Groningen regelmatig rijk versierde Latijnse inscripties aantreffen op allerlei gebouwen. Sjoukje Kamphorst promoveert aan de RUG op de rol van inscripties in Griekse steden. Ze verzamelde de Latijnse teksten die ze aantrof en lichtte die toe tijdens de wandeling Latijn op straat.

Tijdens de Week van de Klassieken liep Glasnosticus Maarten Praamstra met haar mee langs het Goudkantoortje, de Aa-kerk, Nieuwe kerk en het Huis Cardinaal aan het Martinikerkhof. Hij sprak met haar over de wandeling en verscheidene inscripties. De Latijnse herkomst van de bandnaam The Rolling Stones werd ook uit de doeken gedaan.

Foto: inscriptie op de toren van de Der Aa-kerk