Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 20, 2024

Scroll to top

Top

Vincent Kortmann: “Zijn manier van rebelleren is niets doen.”

Vincent Kortmann: “Zijn manier van rebelleren is niets doen.”

| On 05, okt 2020

Eind augustus verscheen de debuutroman van Vincent Kortmann. In De tussenzus lezen we hoe hoofdpersoon Tommie Boezerman zich op zijn achttiende verjaardag uitschrijft van de middelbare school als daad van rebellie. Alleen snapt niemand dit omdat niemand hem snapt. Zijn manier van rebelleren is nietsdoen en daarin gaat hij steeds verder.

Kortmann werkte twee en een halfjaar aan De tussenzus. Het begon met een experiment om 100% fictie te schrijven en hij creëerde een disfunctionele familie voor het verhaal. Anne Jan Toonstra sprak met Kortmann over het schrijven van de roman, werken in een kringloopwinkel en hoe Tommie als ‘onbetrouwbare verteller’ de personen om hem heen ziet.

 

In het interview werd een optreden aangekondigd in de Literaire Hemel te Rolde. Dit interview op 9 oktober zal nu online plaatsvinden en is gratis te bekijken.

Foto: Louise de de Vos