Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 28, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S10E04 | 26-10-20

Glasnost S10E04 | 26-10-20

| On 31, okt 2020

Al jaren struint Tijmen van Dijk door kringloopwinkels en over rommelmarkten, op zoek naar oude foto’s en camera’s waar nog rolletjes in zitten. Het resultaat: een beeldbank genaamd I Found Your Film, met een verzameling oude amateurfoto’s waar je U tegen zegt. Op het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden is nu een korte documentaire over het project te zien. En zowel Tijmen als documentairemaker Jelte van Lente kwamen naar de studio voor een gesprek.

Anne Jan Toonstra sprak ook met Dorien Cramer. In 2018 en 2019 fietste ze in vijftien maanden tijd vanaf Singapore ruim 20.000 kilometer door allerlei landen. In haar eentje, totdat ze na vijftien maanden op kerstavond bij haar ouders in Nederland weer op de stoep stond. Bij Uitgeverij kleine Uil verscheen deze week haar boek Onbevangen.

En rapper/zanger en liefhebber/promotor van de Groninger taal Olaf Vos kwam ook naar de studio. De rapper/ zanger en promotor van de Groninger taal werd begin dit jaar benoemd tot streektaalconsulent bij het Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC). Waarmee hij zich nu onder meer bezighoudt met het ontwikkelen van leermethoden voor het Gronings voor het primair en voortgezet onderwijs.

De uitzending opende met Jelte Posthumus en Boike Teunissen die voor ons weer aan de wandel gingen door de stad op zoek naar de betekenis van straatnamen. Vervolgens spraken we met Mike Haerkens, de voorzitter van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Wegens Corona vindt de finale eenmalig niet in Groningen plaats.

De columnist van dienst was Meinte Dirksen.

Foto: Maarten Praamstra