Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 28, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #64: Menno de Bree

Perestrojka #64: Menno de Bree
Anne Jan Toonstra

Perestrojka-gast van deze week is filosoof Menno de Bree. Sinds 2003 is hij als docent medische ethiek en filosofie verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Groningen. Daarnaast geeft hij filosofische lezingen en workshops voor professionals. Tevens is hij docent aan the School of Life Amsterdam. Enkele titels van zijn publieke lezingen luiden ‘Over waarom het onmogelijk is om gelukkig te worden van je werk’, ‘Een kleine filosofie van de verslaving’, ‘Eerst denken dan doen – filosoferen over seks’, ‘Zelf nadenken over je eigen dood’ en ‘Geen menselijke aangelegenheid is veel inspanning waard – Arthur Schopenhauer over geluk’. Ook schrijft hij wekelijks een column in het Financieel Dagblad.

Anne Jan Toonstra sprak een uur lang met hem over o.a. filosofie, medische ethiek en de liefde voor jazzmuziek.

Foto: Nienke Maat