Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 22, 2024

Scroll to top

Top

Tijmen van Dijk: “Het is iedere keer weer spannend wat eruit komt.”

Tijmen van Dijk: “Het is iedere keer weer spannend wat eruit komt.”
Nienke Maat

Kringloopwinkels en rommelmarkten zijn een goudmijn voor Tijmen van Dijk. Hij struint ze af op zoek naar oude filmrolletjes, die hij verzamelt in een beeldbank. Hij heeft inmiddels een aardige collectie met oude amateurfoto’s, onder de naam I Found Your Film. Documentairemakers Jelte van Lente en Hanne van der Velde van Rue du Labrador Films maakten een korte documentaire over Tijmens project.

Voor Tijmen is het iedere keer weer spannend als hij een oud rolletje uit een analoge camera heeft gepeuterd. Pas na het ontwikkelen kun je goed zien wat voor foto’s erop staan. Bij ieder rolletje duikt Tijmen voor heel even in iemands leven.

Een kijkje nemen in de schitterende collectie van Tijmen? Op de Instagrampagina @Ifoundyourfilm vind je een selectie van de foto’s. Luister hieronder het gesprek terug: