Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 18, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S10E06 | 23-11-20

Glasnost S10E06 | 23-11-20
Nienke Maat

In oktober promoveerde maritiem archeoloog Yftinus van Popta aan Rijksuniversiteit Groningen op zijn onderzoek naar verdwenen dorpen in de Noordoostpolder. Hij toonde aan dat daar een aantal dorpen bestonden die in de Middeleeuwen opgeslokt werden door de zee. Louise sprak met hem over zijn ontdekking.

Op 3 december zal er in het Forum een kenniscafé plaatsvinden van Studium Generale met als thema ‘Het eenzaamheidsvirus’. Cultureel psycholoog Luzia Heu is een van de gasten die avond en was alvast bij ons in de studio om te praten over het thema.

Ook sprak Louise met Gert Kortekaas. Hij is stadsarcheoloog en mede-samensteller van de tentoonstelling STORT! in het Noordelijk Scheepvaartmuseum, die gaat over de geschiedenis van afval.

Uiteraard waren wij ook aanwezig bij de opening van de Rolling Stones tentoonstelling Unzipped in het Groninger Museum en daar maakten we een mooie reportage over. 

VAAF heeft menig muur in de stad al voorzien van hun kleurrijke en vrolijkmakende ontwerpen. Zo heb je hun werk misschien wel eens gezien bij jeu de boul bar BOEL, bij BaxBier of de USVA. Onlangs maakten ze een muurschildering op het plafond in de steeg naast Simplon, waarop ze vijf vrouwen vereeuwigden die ooit in Simplon optraden. En nu zijn ze op zoek naar verf. Lotte Masker van VAAf hing aan de telefoon.

Vincent Kortmann schoof ook aan en las een stuk voor uit zijn boek De Tussenzus.

Luister hier de uitzending terug:

foto door Nienke Maat