Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 23, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #66: Veerle van Overloop

Perestrojka #66: Veerle van Overloop
Nienke Maat

Actrice en theatermaakster Veerle van Overloop was onder andere verbonden aan het RO Theater, ‘t Barre Land, Frascati, Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni. Ze speelde in Antonia, de Oscarwinnende film van Marleen Gorris en vertolkte een hoofdrol in de prijswinnende korte film The Bloody Olive. Haar regiedebuut maakte ze in 2016 met The Jungle Is Our House van Club Guy & Roni. En in 2018 ging haar 2e project One Million People And Me in premiere op het Noorderzonfestival. Afgelopen tijd heeft ze intensief veldonderzoek gedaan in de jeugdzorgsector, als voorbereiding voor haar nieuwste productie Life & Times, die in 2021 in premiere zal gaan.  

Anne Jan sprak daarover met haar. Ook kwamen haar Belgische roots ter sprake en natuurlijk de muziek die ze uitkoos. Luister de uitzending hieronder terug.

Foto door Nienke Maat