Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 17, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost E10S7 | 7-12-2020

Glasnost E10S7 | 7-12-2020
Nienke Maat

Stefan Nieuwenhuis was in de studio om over zijn nieuwe roman te praten ‘Zo Vergeefs is het Niet’. Een roman waarin op meedogenloze wijze en met sardonisch genoegen de dichtscene van een middelgrote stad wordt beschreven. Een scene die Nieuwenhuis zelf maar al te goed en van binnenuit kent.

Onze eigen Jelte Posthumus hing aan de telefoon om te vertellen over zijn podcastserie ‘De Bovenverdieping’. In deze serie gaat Jelte in gesprek met verschillende hersenonderzoekers verbonden aan het UMCG over het brein, in al zijn facetten.

Schrijver/columnist Herman Sandman en zanger/liedjesschrijver Bert Hadders waren in de studio. Samen zijn ze te zien in het theater met Gezing & Geplaas. Een programma over Drenten en Drenthe, over Groningers en Groningen. Met liedjes en verhaaltjes over de schoonheid van het land en over de bewoners, met al hun eigenaardigheden.

En we hadden het over walvissen. Youri van den Hurk promoveerde aan University College London met zijn proefschrift naar de walvisvaart- en consumptie in de Middeleeuwen.

Richard Nobbe las zijn vers geschreven column voor.

Presentatie: Anne Jan Toonstra

foto door Nienke Maat