Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 19, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #69: Jean Pierre Rawie

Perestrojka #69: Jean Pierre Rawie

| On 16, jun 2021

Jean Pierre Rawie vierde zijn zeventigste verjaardag met een nieuw boek en met een port uit 1934. In Een luchtbel in een vluchtige rivier staan vertalingen die Rawie in de loop der jaren schreef. Indachtig Dante Gabriel Rossetti’s motto: a good poem should not be turned into a bad one leefde hij zich uit op gedichten die oorspronkelijk in het Engels, Frans, Roemeens of Russisch waren geschreven.

Anne Jan Toonstra sprak uitgebreid met Rawie over het ontstaansproces van dit boek en zijn jeugd. Natuurlijk keken we terug op het afgelopen jaar en we wilden weten hoe die port smaakte. In de uitzending draaiden we muziek van enkele favoriete componisten van Rawie: Brahms, Schubert en Beethoven.

Foto: Nienke Maat