Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 17, 2024

Scroll to top

Top

Voor De Zon 2021 – dag 2, kijk en lees terug

Voor De Zon 2021 – dag 2, kijk en lees terug
Maarten Praamstra

We delen het podium met Kulu Orr. Zijn voorstelling Control Freak is vandaag voor het laatst te zien in de Pollux en dat is inderdaad de spiegeltent die ook wij gebruiken. Een deel van het decor staat op het podium en de Israëlische maker van multidisciplinair circustheater legde aan Anne Jan Toonstra en Jelte Posthumus uit hoe zijn show in elkaar steekt. Stijn Nuland vroeg voorafgaande de show enkele bezoekers hoe ze de voorstelling ervaarden en daaruit sprak verwondering voor het technisch vernuft en de spectaculaire pakken van Orr.

Een andere bezoeker die aan het woord kwam was Inge de Bruine die voor ons Universal Tongue van Anouk Kruithof bekeek. De docente dans bracht een klein uur door in de vier uur durende video-installatie die in Vera te zien is. Talloze beelden van dansende mensen laten zien hoeveel er gedanst wordt en dat er zonder een woord te zeggen een boodschap wordt overgebracht. Bert Wabbe houdt zijn mond weer niet. De volkszanger gaf een voorproefje van de show die hij maandag met de Poëzieboys brengt. Met Jocelien Olivier bespraken we hoe je DNA uit een banaan haalt en de Friese Alexander Moto van Wurdspoken kwam bij ons optreden. Columnist van dienst was Jeroen Anneveldt.

Foto’s: Nienke Maat