Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 28, 2024

Scroll to top

Top

Voor De Zon 2021 – dag 3, kijk en lees terug

Voor De Zon 2021 – dag 3, kijk en lees terug

| On 16, aug 2021

Wie was toch de Maartje Bos naar wie het Maartje Bospad is vernoemd? Of beter: wie heeft die naam bedacht. Sinds ze het pad voor het eerst zagen op Googlemaps hebben Boike Teunissen en Jelte Posthumus gezocht naar het verhaal hierachter. Meerdere Maartjes kregen een mail, de straatnamencommissie werd ingeschakeld en er werd rondgevraagd. Om te kijken of je inderdaad een naam kan toevoegen op de digitale kaart hebben we het Glasnostpad aangevraagd. We wachten af.

Wie ook moest wachten was de Portugese Lígia Soares. Op Schiphol was haar koffer, inclusief attributen, verdwenen. Gelukkig werd die teruggevonden en kan haar show Romance gewoon doorgaan. Anne Jan Toonstra en Jelte Posthumus spraken met haar over hoe je in een morphsuit een band kan opbouwen met je publiek. Joost Oomen en de band Kruidkoek traden zondagmiddag op en vertelden na afloop hoe hun poëtische chaos tot stand kwam en dat het fruit dat in de show figureert na afloop wordt opgegeten. In november moet er een nieuwe gezamenlijke voorstelling in première gaan op Explore the North. Toevallig is dat het festival waar onze columnist Esmé van den Boom voor werkt. In haar column verhaalde ze over een ruzie die ze had met haar vriend en kwam ze tot de conclusie dat het optimisme van Oomen broodnodig is. Aanstaande donderdag interviewt ze Hagar Peeters en Iduna Paalman en daarvoor zijn nog kaarten te koop. De Groningse rapper Steeby trad voor ons en op hoe hij klinkt kan je op Spotify horen.

Foto’s Nienke Maat