Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 23, 2024

Scroll to top

Top

Voor De Zon 2021 – dag 4, kijk en lees terug

Voor De Zon 2021 – dag 4, kijk en lees terug

| On 31, aug 2021

Kan je voor een stad een nieuwe taal ontwikkelen? Dat is precies wat Ahilan Ratnamohan probeert te doen in Groningen. Louise de Vos en Anne Jan Toonstra spraken met de kunstenaar en wereldburger over Pidgin Groningen en de nieuwe woorden die hij vond. Hoe taal verbindt werd ook duidelijk in Buraanbur, de VR instalatie van Chantalla Pleiter die je laat kennismaken met Somalische vrouwen in de stadgroninger wijk Leeuwenborg. Chris Zwart bezocht de voorstelling voor ons en deed vanuit de umpirestoel verslag.

In Outsourcing van Illustere figuren speelde taal ook een grote rol. De theatermakers ontdekten een Indiaas bedrijf dat claimt alles te kunnen outsourcen en dus werd hun de vraag voorgelegd of ze ook een voorstelling konden maken. Het resultaat daarvan was tijdens Noorderzon te zien in de Pollux en zal nog in Drachten te zien zijn. Louise liet tot slot het achterste van haar tong zien. Professor Martijn Wieling vertelde over het Spraaklab op Noorderzon en hoe tongbewegingen ons meer kunnen vertellen over onze spraak. De muziek was in handen van de, goed geklede, heren van Them Dirty Dimes en Meinte Dirksen tekende voor de column.

Foto’s: Nienke Maat