Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 22, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S11E03 | 15-11-2021

Glasnost S11E03 | 15-11-2021

| On 17, nov 2021

Stopvaarve, bieren en kaas, de uitzending van Glasnost ging voor een belangrijk deel over eten. Olivier van Eijk begon de uitzending met het gedicht Vraag me niet wat er in je kaas zit en vervolgens doken we met hem in de gedichten in Shoppen langs de snelweg. Hans Donderwinkel vroegen we natuurlijk wat er in ‘stopvaarve’ zit en hij vertelde uitgebreid over deze Groninger stamppot bruine bonen. Voor de uitzending had overigens een deel van de redactie nog genoten van het gerecht dat is opgenomen in Donderwinkels Groninger keuken.

Klaas Jan Geertsema, Brouwer bij Symbiose Brewing and Blending kwam naar aanleiding van het Wild Festival naar de studio. Helaas kan het festival komende weekend niet doorgaan, maar bier kan je altijd en overal drinken. Dat gaat dan weer niet op voor de bieren en ciders die Geertsema maakt en in kleine oplage verschijnen. We doken in de wereld van de wilde gisting en proefden bieren van Symbiose Brewing and Blending, Vandenbroek en Nevel Wild Ales.

Een festival dat wel doorgaat is Jonge Harten. Op festival met theater voor een jong publiek staat de voorstelling XYI. XYI vertelt over intersekse, gender, ziekenhuizen en opgroeien zonder écht te weten wie je bent. Met de makers Marleen Hendrickx en Hanna Timmers bespraken we het ontstaan van de voorstelling en de stem van google.

Foto Olivier van Eijk | Reyer Boxem