Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 18, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #73: Marie Claus

Perestrojka #73: Marie Claus
Anne Jan Toonstra

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen sprak Anne Jan Toonstra een uur met dichter/schrijver Marie Claus. Ze praatten over schrijven, haar nieuwe dichtbundel Hier Huizen Draken en over de muziek die ze voor de uitzending had uitgekozen.

Marie werd in 1979 geboren in Doetinchem als Anneke Claus, ging Romaanse Talen en Culturen studeren aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Haar poëziedebuut BONZAI! verscheen in 2005. En in 2006 volgde een stemmenspel, Kogels zijn woorden/Woorden zijn kogels. Van 2009 tot 2011 was ze stadsdichter van Groningen, een periode die werd afgesloten met een bundeling stadsgedichten, getiteld Wissen.

Ze beklom vele podia, waaronder die van Poetry International, de Nacht van de Poëzie, Lowlands en Into The Great Wide Open. En afgelopen februari verscheen haar inmiddels 5e bundel, getiteld Hier Huizen Draken. ‘Het verslag van een reis naar de rand van de kaart, naar daar waar het licht van de Rede hapert en de intuitie het moet overnemen’. Ondertussen volgt ze een opleiding tot ecologisch hovenier.