Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 18, 2024

Scroll to top

Top

Janine Mooij: “Ik heb de sprekers gevraagd niet te verklappen hoe het afloopt.”

Janine Mooij: “Ik heb de sprekers gevraagd niet te verklappen hoe het afloopt.”

| On 20, apr 2022

Er zijn literaire meesterwerken die in Nederland onder de radar blijven. Simpelweg omdat ze nog niet vertaald zijn, of omdat het boek niet meer verkrijgbaar is. Schwob zet zich in om dergelijke pareltjes zichtbaar te maken en als onderdeel daarvan worden er in de Groningse boekhandel Van der Velde leesclubs georganiseerd waarin die boeken centraal staan.

Janine Mooij van Schwob Young Noord schoof bij ons aan om te vertellen over De vrouw van Martin Guerre van Janet Lewis en Wittgensteins minnares van David Markson. Wat maakt deze boeken tot een klassieker en waar gaan ze over? Daarnaast keken we natuurlijk vooruit op de avonden. Woensdag 20 april gaat schrijver Mathijs Deen in gesprek met student Jamie Breedeveld over literatuur en recht in De vrouw van Martin Guerre. De roman is gebaseerd op een waargebeurde rechtszaak in 1539 waarin een vrouw haar man aanklaagt. 25 mei zal neerlandicus en redacteur van het tijdschrift Tirade Lodewijk Verduin vertellen over Wittgensteins minnares. In de uitzending maakte Janine ook de komst van Marlies Heuer bekend.

De avonden van Schwob Young Noord zijn gericht op jongeren tot 35 en gratis toegankelijk. Reserveren kan bij de Boekhandel van der Velde aan het Akerkhof of per mail via akerkhof@boekhandelvandervelde.nl.