Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S12E01 | 18-04-2022

Glasnost S12E01 | 18-04-2022

| On 21, apr 2022

Hoe verhouden we ons tot elkaar na corona? Het is een van de vragen die aan bod komt tijdens de Nacht van de Filosofie in Groningen. Vrijdag 22 april stroomt het Forum vol met mensen die na afloop ‘intieme vreemden’ zijn geworden, of zijn ze dat al? Met organisator Sybolt Friso en filosoof Menno de Bree doken we in het programma van de Nacht en bespraken we het festivalthema.

Sophie Straat kwam aan de telefoon om te vertellen over haar show in Simplon. De koningin van de principiële smartlap vertelde over het voorprogramma, haar voorbereiding en de thema’s in haar werk. Met Vink Beijer keken we vooruit naar het optreden van het Nederlands Studenten Kamerorkest in de Oosterpoort. Als eerste studentenorkest van Nederland voeren ze dan de muziek van Louise Farrenc uit.

Tot slot doken we met Janine R. Mooij in Schwob. Dit initiatief van het Letterenfonds vestigt de aandacht op onontdekte klassiekers die in het buitenland een cultstatus hebben, maar hier nog onder de radar zijn gebleven. In boekhandel Van der Velde worden de komende maanden leesclubs georganiseerd waarin auteurs die boeken bespreken. Het is nadrukkelijk ook toegankelijk voor niet lezers en de plot wordt niet verklapt.

Afbeelding: Louise Farrenc | Wikipedia