Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 20, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S12E02 | 02-05-2022

Glasnost S12E02 | 02-05-2022

| On 04, mei 2022

Het uurtje radio vloog weer voorbij. De uitzending begon met Hedderik van Rijn, hoogleraar experimentele psychologie. Van Rijn legde uit welke psychologische onderzoeken je kan uitvoeren bij de expositie Time will tell. De informatie die de experimenten in het Groninger Universiteitsmuseum helpen wetenschappers om onze interne klok beter te begrijpen.

Dat je voor het Groningse bevrijdingsfestival entree moet betalen is een veelbesproken beslissing waarover al veel gezegd is. De band Waterleaf begon naar aanleiding ervan een petitie om het festival gratis toegankelijk te houden. Wat was de reden daarvoor en zijn ze tevreden met de aandacht die hun actie kreeg? Muzikanten Margrieke Hoornstra en Sander van der Leeuw kwamen naar de studio voor een interview en speelden een liedje.

Je hebt nog tot 15 mei de tijd om de expositie Performing Adulthood te bezoeken in galerie Noorderlicht. Fotograaf Robin Alsysha Clemens legde hiervoor vast hoe Generatie Z zichzelf in beeld brengt. Clemens vroeg jongeren zichzelf te portretteren en zo vraagt de expositie ons na te denken over het zelfbeeld van jongeren die nu opgroeien.

In 2023 hoopt een groep studenten hun film Who Killed Kenya in première te laten gaan. Uitvoerend producent Fatum Mohamed en casting director Benjamin de Graaff vertelden in de studio hoe een simulatie van een Verenigde Naties vergadering het startpunt vormde voor een project waaraan inmiddels meer dan honderd mensen vrijwillig meewerken. De opnames zijn in april begonnen en gaan door tot en met juli.

Foto: Waterleaf | Robin Eggens