Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 18, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S12E03 | 16-05-2022

Glasnost S12E03 | 16-05-2022

| On 17, mei 2022

We bespraken veel films in deze derde aflevering van Glasnost. Nathalie Denie interviewde aan het begin van de uitzending Henk Klein Wassink. De programmeur van het Groninger Forum is nu druk bezig met Framed, het nieuwe animatiefestival dat 27 mei van start gaat. Wat kunnen de bezoekers verwachten en waarin verschilt dit festival van andere festivals die het Forum organiseert?

Daarna doken we in de Film Noir. Hilde van der Wal van Vera Zienema kwam naar de studio om te vertellen over de Film Noir themamaand in de Groningse underground concertzaal. De themamaand ging al goed van start en op het moment van publicatie kan het publiek nog uitkijken naar Detour en A Land Imagined op 24 en 31 mei. Wat houdt het genre precies in en wat maakt deze films zo interessant?

Vanuit de trein valt het op als je de provincie Groningen verlaat en de Drentse bossen voorbij flitsen. Landschapsarchitect Henk van Blerck promoveert donderdag 19 mei op zijn onderzoek naar het Landschapsplan Nederland en hoe het Nederlandse landschap na 1945 werd ingericht.

Tot slot spraken we met Kim Jelsma over de NOORDWOORD HUB. Deze maandelijks terugkerende middag is bedoeld om te netwerken en brainstormen voor mensen met literaire en organisatorische ambities. Donderdag 19 mei is Henriëtte Poelman te gast. De artistiek leider van Internationaal Filmfestival Assen, maakt programma’s voor Noorderzon en is daarnaast filmjournalist. In café Lust zal ze vertellen hoe je een programma maakt en als programmamaker opvalt bij programmeurs. Het publiek mag ook eigen plannen voorstellen en met elkaar bespreken.

Afbeelding: Detour (1945) | Wikipedia