Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 16, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #75: Fieke Gosselaar

Perestrojka #75: Fieke Gosselaar

| On 23, mei 2022

In maart verscheen Als je ze kent, de tweede roman van Fieke Gosselaar. Deborah Fidder sprak een uur met de Groningse schrijver en rechtbankmedewerker over haar werk, de roman, het onderzoek dat ze ervoor deed en hoe de Oosterparkwijk haar inspireerde. Natuurlijk draaiden we ook haar favoriete muziek.

Als je ze kent is een boek dat over je buurvrouw zou kunnen gaan, de mensen achter de deuren bij jou in de straat. Nora, de hoofdpersoon, is in de schulden geraakt nadat haar relatie ten einde kwam en daardoor afgedreven van familie en vrienden. Daar komt onverwacht verandering in waardoor het leven van Nora weer betekenis voor haar krijgt. Je zou de roman een feelgood boek over stille armoede kunnen noemen, maar het verhaal is veel meer dan dat.

Fieke Gosselaar debuteerde met Groningstalige poëzie en publiceerde tot nu toe vijf boeken. Ze was columnist bij RTV Noord en is regelmatig op de literaire podia te vinden. Aanstaande vrijdag zal ze optreden bij de boekpresentatie van Kasper Peters in het oude RKZ.

Foto Fieke Gosselaar | Maarten Praamstra