Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 19, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S12E04 | 30-05-2022

Glasnost S12E04 | 30-05-2022
Nathalie Denie

Literatuur, theater, wetenschap, het kwam allemaal voorbij in de vierde aflevering van Glasnost. Nathalie Denie interviewde Tom Bronsema over zijn in maart verschenen debuutroman Lucien van Lieverleden. Van Lieverleden is een dichter die groter is dan het leven zelf en in z’n pogingen om zijn ambities te verwezenlijken meerdere vijanden maakt. Hoe ontstond dit personage? En heeft Tom zelf ook zo’n drang om gezien te worden? Later in de uitzending leest Tom een stukje voor.

Vanuit de fictie keerden we terug naar de werkelijkheid. Danelien van Aalst promoveert donderdag 2 juni op de rol van leerkrachten bij het tegengaan van pesten. Ze legt uit welke factoren eraan bijdragen dat een leerkracht optreedt tegen pesten, of juist niet. Ook vertelt ze welke praktische tips er uit haar onderzoek zijn voortgekomen.

Woensdag 1 juni gaat het Groninger Studenten Toneel in première met een nieuw stuk: Welkom in het Bos. Het is een absurd toneelstuk, geschreven door Alex van Warmerdam. Aan de telefoon vertelt Eva Kooijmans, verantwoordelijk voor de productie, hoe de voorbereidingen zijn gegaan en waar ze haar inspiratie voor kostuums en decor vandaan haalt.

We eindigen de uitzending met Afra Rijkhoff. Zij is panellid tijdens het Rebelse Meisjes Festival, dat zaterdag 4 juni in Forum plaatsvindt. Afra is theatermaker en -docent en projectleider van Kunstbende Groningen. Ziet ze zichzelf als rebel? En waarom vindt ze het belangrijk dat dit festival plaatsvindt?