Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 18, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #78: Bart Streumer

Perestrojka #78: Bart Streumer
Anne Jan Toonstra

De laatste Perestrojka-gast van dit seizoen is filosoof en hoogleraar Bart Streumer.

Hij studeerde filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna vertrok hij naar Reading om daar aan de universiteit verder te studeren en te promoveren. Hij werd Research Fellow in de Filosofie aan de universiteit van Cambridge. Om vervolgens als docent terug te keren naar Reading. In 2013 vertrok hij weer naar Nederland om als adjunct hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen aan de slag te gaan. En in 2019 werd hij hier hoogleraar, en op vrijdag 3 juni j.l. hield hij zijn oratie, getiteld De Eeuwige Vragen Van De Filosofie.

Zijn hoofdonderzoeksgebied beslaat de meta ethiek en daarnaast is hij een enorme jazzfanaat.

In gesprek met Anne Jan Toonstra ging het over zijn eerste aanraking met filosofie, de inhoud van zijn oratie, zijn hoogleraarschap en zijn voorliefde voor jazzmuziek.