Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 21, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S13E03 | 31-10-2022

Glasnost S13E03 | 31-10-2022

| On 14, nov 2022

Eind oktober werd Fijnstof gepresenteerd. In de dichtbundel van Trudy Dijkshoorn is Groningen nooit ver weg: van de verdwenen V & D op de Grote Markt tot de nieuwe natuur in de Onlanden. Wie de bundel leest beweegt met haar mee door het landschap, denkt na over liefde en kleine en grote zorgen. Welmoed Anna sprak uitgebreid met Dijkshoorn over het ontstaan van Fijnstof en haar Groningse inspiratiebronnen.

Dat de poëzie in Groningen op straat ligt bewijst ook Renée Luth. We belden met haar over de groene poëzie die tijdens Let’s Gro werd onthuld. Aan muren groeien letters van mos en op straat zijn gedichten aangebracht die alleen zichtbaar zijn als ze nat worden.

Een horrorthema mag tijdens Halloween natuurlijk niet ontbreken. We spraken met Lesley Verbeek over de nieuwe soundtrack die ze met de muzikanten van AutonomY maakte bij de honderdjaaroude film Nosferatu, eine Symphonie des Grauens. De film werd samen met de muziek gedraaid bij de Vera Zienema.

Van 18 tot 26 november vindt het Groningse festival Jonge Harten plaats. Een festival met theater, performance en dans. Het thema van het festival: ontwapening, ‘choose your battles’. Directeur van Jonge Harten: Karlijn Benthem kwam aan de lijn om met ons vooruit te kijken naar het festival.

Afbeelding: Nosferatu | Wikipedia