Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Renée Luth: “Green poetry is een vorm van activisme.”

Renée Luth: “Green poetry is een vorm van activisme.”

| On 16, nov 2022

Tijdens Let’s Gro presenteerde Renée Luth haar project Green poetry. Met graffitikunstenaars Sebastiaan Baar en Jelle Albers was ze afgelopen maand bezig om op tientallen plekken door de stad poëzie van haarzelf en andere dichters aan te brengen. Welmoed Anna sprak met Luth over gedichten van mos en poëzie die alleen zichtbaar is als het regent.

Het liefst werkt Luth met levende natuurlijke materialen die na verloop van tijd ook weer opgaan in de natuur. Met Green poetry wil ze onder de aandacht brengen hoe je de stad weer kan verduurzamen. Dat een aantal gedichten alleen zichtbaar is als het regent draagt hopelijk ook bij aan bewustwording. Het regent soms zo weinig dat je blij mag zijn als het wel valt.

Foto: Renée Luth met Sebastiaan Baar en Jelle Albers | Renée Luth