Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S13E04 | 21-11-2022

Glasnost S13E04 | 21-11-2022

| On 28, nov 2022

Groninger vrouwen in de geschiedenis, de geschiedenis van de Korreweg en een studieschuld van 51.759 euro en 61 cent. In de uitzending van maandagavond 21 november besprak Deborah Fidder het allemaal.

Lange tijd schaamde journaliste Maaike Wind zich voor haar studieschuld. Op een gegeven moment was ze dat zat en in twee jaar loste ze meer dan 30.000 euro af. In Fuck die studieschuld schrijft ze hierover. Het boek gaat ook in op de gebrekkige voorlichting richting studenten en geeft praktische tips om je schuld te beperken.

Begin november verscheen Vraauwlu, Groninger vrouwen in de geschiedenis. Historici Sanne Meijer en Iris van den Brand schreven het boek waarin 210 Groninger vrouwen worden voorgesteld aan de lezer. Hoe selecteer je die en welke verhalen kom je zoal tegen bij het samenstellen van zo’n overzicht? Met Sanne Meijer spraken we over een aantal vrouwen in het boek.

Op droge zondagen maakt historicus en docent geschiedenis Jelte Posthumus graag een ochtendwandeling met collega Boike Teunissen. Hun aandacht gaat uit naar het verhaal van en achtergrond bij de namen van de straten, gangen, parken en pleinen van de stad Groningen. Jelte vraagt en Boike geeft les. Deze uitzending doken ze in de geschiedenis van de Korreweg. Hun podcast Namen in Stad is ook te vinden op Spotify.