Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 20, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #82: Ronald Hünneman

Perestrojka #82: Ronald Hünneman
Anne Jan Toonstra

Op maandag 28 november was filosoof en theatermaker Ronald Hünneman te gast in Perestrojka.

15 Jaar lang werkte hij als leerplichtambtenaar en groepsleerkracht in het speciaal onderwijs. Vervolgens was docent/onderzoeker bij de studie Kunst, Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tegenwoordig geeft hij lezingen en trainingen bij overheden, onderwijsinstellingen en in het bedrijfsleven. 

Als schrijver leverde hij o.a. bijdragen aan essaybundels over mens en cultuur, en over logica, wetenschap en politieke cultuur. Schreef een pamflet over Aphroditisch Hedonisme. En zijn meest recente boek heet Pijnlijke Contacten, over variatie in sociale behendigheid en de gevolgen voor mens en maatschappij. 

Sinds enkele jaren maakt hij ook theatervoorstellingen, waarin filosofische thema’s worden behandeld. Enkele van zijn voorstellingen zijn Een Vlucht In Genot, De Kleine Flutfilosoof en De Goudeerlijke Leugenaar, dat aansluit bij zijn boek Pijnlijke Contacten. 

Daarnaast is Hünneman al jaren een graag geziene columnist bij Glasnost. 

In Perestrojka praat Anne Jan Toonstra met hem over filosofie, zijn voorstellingen, het boek Pijnlijke Contacten en zijn muziekkeuze.