Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 18, 2024

Scroll to top

Top

Femke van den Bergh organiseert een protestconcert: ‘Het is tijd!’

Femke van den Bergh organiseert een protestconcert: ‘Het is tijd!’
Welmoed van den Bergh
Luister het gesprek met Femke van den Bergh uit de uitzending van Glasnost S13E06,19 december 2022

Het is tijd! om te verbinden en de ogen van de politiek te openen, vindt Femke van den Bergh, student aan het Prins Claus Conservatorium. Samen met alumni en studenten van de Master of Music van het Prins Claus Conservatorium voert zij vreedzaam protest, in de vorm van een concert.

De verloren generatie, de vergeten generatie, de pechgeneratie, het zijn allemaal benamingen voor de generatie studenten die nu studeren of net afgestudeerd zijn. Ontwikkelingsachterstanden vanwege de coronacrisis, een (studenten)huizentekort, collectief uitgesloten worden van de energietoeslag, mentale problemen en een rente op de studielening in plaats van een tegemoetkoming. Het is een generatie studenten die meer wordt gezien als verloren zaak of BSN-nummer dan als individu: dat kan zo niet langer!

Daarom organiseert Femke van den Bergh op 15 januari 2023 ‘Het is tijd!’, een concert in de Immanuelkerk bij het Overwinningsplein in Groningen. Het begint om 12:00 en is gratis toegankelijk voor iedereen. Er zullen stukken gespeeld worden van onder andere Tsoupaki en Bach. Meer informatie is te vinden op de website: https://www.kerkinstad.nl/nl/events/245

Foto Tyler Callahan – Unsplash