Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 15, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S13E06 | 19-12-2022

Glasnost S13E06 | 19-12-2022
Welmoed van den Bergh

De laatste uitzending van het jaar alweer!

In deze uitzending sprak Welmoed van den Bergh met Wibo van Bussel over het recent uitgebrachte boek Panorama van de Wetenschap, over de eeuwenoude collectie van het Universiteitsmuseum. Geschiedenisstudent Wibo van Bussel deed onderzoek naar Henk van Jut en schreef daar een hoofdstuk over in het boek. De Kop van Jut is nog steeds een bekend begrip in Nederland – vooral als kermisattractie. Maar waar is die naam eigenlijk op gebaseerd? Wibo van Bussel vertelt er van alles over in de uitzending. Het boek Panorama van de Wetenschap is nu te koop bij de betere boekhandels en het Universiteitsmuseum zelf.

11 december werden de winnaars van het Hendrik de Vriesstipendium bekend gemaakt, en Glasnost had de eer om beide winnaars te spreken over hun prijswinnende project-ideeën in de uitzending. Maartje Terpstra won in de categorie Literatuur en Katayoon Valamanesh won in de categorie Beeldende Kunst.

Femke van den Bergh organiseert een vreedzaam protest in de vorm van een concert: ‘Het is tijd!’. Ze wil met dit concert aandacht vragen voor de ‘pechgeneratie’: de huidige generatie studenten die enorm veel problemen ondervindt. Met het muzikale protest hoopt ze de ogen van de politiek openen en ook verbroedering verbinding tussen verschillende generaties bewerkstelligen. Het concert vindt 15 januari 2023 om 12:00 plaats in de Immanuelkerk en is gratis toegankelijk voor iedereen. Meer informatie is te vinden op de website van kerkinstad.nl.

Ten slotte een oproep aan alle luisteraars om mee te komen werken aan Glasnost, het is niet alleen heel leuk maar ook leerzaam! Mail naar: info@glasnostici.nl

Foto: de kop van Jut | Wikipedia