Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 22, 2024

Scroll to top

Top

Yvonne Dijkstra: ‘De filmcultuur groeit hier gewoon.’

Yvonne Dijkstra: ‘De filmcultuur groeit hier gewoon.’
Anne Jan Toonstra

De competitie voor Beste Groninger Film 2022 is van start gegaan. Ieder jaar worden door een vakjury in vier categorieën winnaars aangewezen. Met de wedstrijd wordt aandacht gegeven aan de grote filmproductiviteit in de Groninger provincie.

Bij deze negende editie van Beste Groninger Film presenteert Forum Groningen daarnaast ook een publieksprijs, waarbij het publiek tot en met 24 maart 2023 kan stemmen op zijn of haar  favoriete Groninger film. 

De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 25 maart aanstaande in het Forum. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijkse ontmoetingsplaats voor filmmakers en is dan ook live te volgen is op OOG TV.

Projectleider Yvonne Dijkstra kwam lang om over de competitie en het Groninger filmklimaat te praten.