Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 28, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #67: Bram Douwes

Perestrojka #67: Bram Douwes
Anne Jan Toonstra

Op maandag 27 maart 2023 was Bram Douwes te gast in Perestrojka.

Hij werd geboren in Groningen, zat op school op het Praedinius Gymnasium, en studeerde Letterkunde aan de RUG. Van 2013 tot 2016 werkte hij voor RTV Noord. En later bij Dagblad van het Noorden. Begin 2020 maakte hij de overstap naar de landelijke televisie, waar hij als presentator werkt voor Omroep PowNed. Samen met Wilbert van der Kamp vormt hij De Linkse Mannen, waarmee hij talkshows maakt, waarin ze de stand van de stad en het ommeland opnemen en uiteenlopende thema’s bespreken met deskundigen. Daarnaast is hij theaterprogrammeur en programmamaker bij cultureel studentencentrum Usva. In 2021 nam hij deel aan De Slimste Mens, waar hij in de finale als tweede eindigde. En last but not least: Hij is bedenker en mede-oprichter van Glasnost. 

Anne Jan Toonstra sprak met Bram over zijn jeugd, de oorsprong van alles wat hij nu doet, de Linkse Mannen en wat hij daar mee hoopt neer te zetten. Verder ging het over muziek en over Arno van der Heyden.