Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 21, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S13E07 | 03-04-2023

Glasnost S13E07 | 03-04-2023
Maarten Praamstra

Maandagavond 3 april was de eerste uitzending die Esther Smolders presenteerde. Als eerste sprak ze met Egge Knol. Hij stopt na 29 jaar als conservator bij het Groninger museum en neemt afscheid met de tentoonstelling Uit de kunst – Vrouwelijke Groninger Kunstenaars 1700-1900. Knol vertelde hoe hij als archeoloog bij het museum terechtkwam en over de kunstenaars wiens werk getoond wordt.

Fiona Jane schoof aan om te vertellen over het debuutalbum dat ze aanstaande vrijdag in Vera presenteert op Fiona Jane Pop staan liedjes die fris en gruizig zijn. Ze vertelde over verwachtingen, vinyl en het ontstaan van de band.

Meinte Dirksen vroeg zich in zijn column af of hij burgemeester Schuiling een fax moest sturen en tot slot bespraken Boike Teunissen en Jelte Posthumus in Namen in Stad hoe de Bessemoerstraat aan z’n naam kwam.

Foto Fiona Jane Pop | Maarten Praamstra