Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 23, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #89: Harmen Ridderbos

Perestrojka #89: Harmen Ridderbos
Anne Jan Toonstra

Op maandag 24 april was Harmen Ridderbos te gast in Perestrojka.

Geboren in 1985 in Hoogkerk speelt hij van kinds af aan al muziek. In eerste instantie voornamelijk piano, maar dat verandert als hij in z’n puberteit rockmuziek en de elektrische gitaar ontdekt en verschillende rockbandjes formeert. Maar ook rustigere muziek druppelt binnen. Damien Rice bijvoorbeeld doet ‘m besluiten om de akoestische gitaar op te pakken en meer folky nummers te schrijven.

Hij gaat naar het Prins Claus Conservatorium waar hij studeert voor Docent Muziek. Waarna vele muziekprojecten volgen. Dan ontmoet hij violist/zangeres Heta Salkolahti. Met haar vormt hij Town Of Saints, waarmee hij drie albums en een liveplaat maakt, veel optredens in binnen- en buitenland doet en o.a. genomineerd wordt voor 2 3FM-awards.

Een van z’n andere projecten is Electropoëzie. Electro dus. En dat gecombineerd met poezie. Onder de naam Ridderbaas is Ridderbos verantwoordelijk voor de beats en productie, terwijl Wouter Zwarteveen de teksten schrijft en declameert. Onlangs verscheen hun nieuwe album, getiteld Rozenwater.

Naast dit alles heeft hij z’n eigen studio, en sinds kort een platenlabel, genaamd Zeevonk Records.

Anne Jan Toonstra sprak met Ridderbos over z’n muzikale ontwikkeling, Town Of Saints, Electropoezie en het nieuwe album en waarom Zeevonk Records er moest komen.

Op donderdag 4 mei a.s. vindt in Vera Groningen de eerste labelavond van Zeevonk Records plaats. Die avond wordt het nieuwe Electropoezie-album gepresenteerd, en zijn er optredens van Waterbolk, Never Been To Berlin en Ioanna Iorgu.

Foto: Florian Von Besser