Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 22, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S13E08 | 01-05-2023

Glasnost S13E08 | 01-05-2023

| On 08, mei 2023

Donderdagavond 4 mei ging Verkeedr verbonden in première. De muzikale voorstelling van het 4 mei projekt draait om de kracht van taal in grote en kleine conflicten. In poëzie en muziek wordt dit thema onderzocht. Jeannette Wijbenga en Emmy Bremer spraken met Derian Wesselink over de totstandkoming van de voorstelling.

Voorafgaande aan dit gesprek doken we met promovenda Krina Huisman in de rouwliteratuur. Huisman onderzocht hoe we in verhalen betekenis geven aan het verlies van een naaste. Hiervoor keek ze naar de bestsellers, zowel fictie als non-fictie, waarin rouw centraal staat. Haar podcast Gesloten gordijnen kwam ook ten sprake.

Karam Shebat kwam aan de telefoon om meer te vertellen over MENA is here. Het tiendaagse festival over kunst en cultuur van Noord-Afrika en het Midden-Oosten begint op donderdag 11 mei en staat bol van de activiteiten. Shebat is ambassadeur van het evenement en zal zelf ook optreden.

In de uitzending deden we ook verslag van het evenement Tussen preuts en porno. Derian Wesselink en Kirsten van Teijn legden de hoogtepunten bij de lezingen en workshops vast voor de luisteraars.

Foto: Karam Shebat | MENA