Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 20, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #91: Gijs de Groot

Perestrojka #91: Gijs de Groot
Anne Jan Toonstra


Zanger en frontman van de Groningse band Them Dirty Dimes Gijs de Groot was te gast in Perestrojka. Ze maken old-fashioned jazz, blues en gypsy, waarbij ze hun inspiratie halen uit de muziek van vóór de Tweede Wereldoorlog, en dat mengen met moderne invloeden.

Medio oktober a.s. verschijnt hun nieuwe, tweede plaat: Empty Pockets. Hoe ze het zelf omschrijven: elf sterke nummers die worden vertolkt met de live feel van Springsteens Seeger Sessions. Van een zwart sprookjesachtig duet tot Dylanesque folksongs; Them Dirty Dimes kennen de kracht van een goed verhaal. 

Afgelopen vrijdag verscheen de eerste single van het album, Moving On.

Presentator Anne Jan Toonstra sprak met Gijs over zijn muzikale ontwikkeling, de oprichting van de band, speelervaring en het nieuwe album.