Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #93: Suze Commandeur

Perestrojka #93: Suze Commandeur
Anne Jan Toonstra

Te gast in deze aflevering van Perestrojka: Zangeres Suze Commandeur. U kunt haar kennen van haar vorige muziekproject The First Wolf, dat ze sinds 2017 vormde samen met Melle Leijten. De band bracht een EP en een album uit. Door onder andere de pandemie kwam de groep echter stil te liggen. En nu richten beide muzikanten zich op hun eigen muziek. Na een intermezzo van twee jaar in Scandinavië is ze nu weer terug in Groningen. En druk met haar solo-project, genaamd Suze Who? Haar muziek past, net als die van The First Wolf, naadloos in de klassieke folk-traditie. De eigen sound ervan vormde zich naar haar zoektocht om de muziek waarmee ze opgroeide tot iets eigens te maken. Hoe het klinkt? Folk met banjo, gitaar en hier en daar een laagje lo-fi synths, dat neigt naar dromerige indiepop. En de naam die ze er zelf aan geeft? Bedroom Folk. 

Nu is er haar titelloze debuut-EP, die op vrijdag 24 november a.s. wordt gevierd met een release-avond in het Der Aa Theater in Groningen, waar ze bijgestaan door multi-instrumentalist Heta Salkolahti (Town of Saints) haar muziek zal presenteren. 

Anne Jan Toonstra sprak met Suze over haar afkomst, muzikale invloeden en de stap naar haar solowerk.

Foto: Heta Salkolahti