Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 23, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S14E01 | 11-03-24

Glasnost S14E01 | 11-03-24

| On 13, mrt 2024

Zaterdag 23 maart wordt bekendgemaakt wat de Beste Groninger Film van 2023 is. Met organisator René Duursma keek Hieke Dijkstra vooruit op de uitreiking. Wie dingen er mee? Hoe staat het ervoor met de kwaliteit en kan je de films überhaupt wel met elkaar vergelijken in een verkiezing?

De Boekenweek komt er ook aan en begint op 16 maart. Die zaterdag zal Jelte Posthumus in gesprek gaan met Sytse Jansma over zijn poëziedebuut Rozige maanvissen. In de bundel legt Jansma zijn rouwproces vast nadat zijn vriendin op 32 jarige leeftijd onverwacht overleed. Dijkstra sprak met Jansma over het ontstaan van de bundel. Het interview dat Posthumus met Jansma zal hebben zullen we ook publiceren.

Schrijver Meinte Dirksen was te gast met een kort verhaal. Tot slot liepen we mee met Jelte Posthumus en Boike Teunissen die in hun Namen in stad de Sint Walburgstraat doorliepen.

Afbeelding: still uit Kon minder, een van de genomineerden voor de Beste Groninger Film 2023.

Volgend artikel

Dit is het meest recente artikel